Hva gjør vi?

 

Behandling

Ved Birkebeinerklinikken har vi flere ulike behandlingstilnærminger, slik at vi kan gi en helhetlig og effektiv behandlingspakke til deg. Vi kan blant annet tilby følgende behandlingsteknikker:

 

Klinisk Ortopedisk MedisinOrtopedisk medisin OMI

Klinisk Ortopedisk Medisin er et klinisk undersøkelses- og behandlingssystem for muskel- og skjelettlidelser. Systemet er basert på den engelske legen James Cyriax´s banebrytende arbeide innen diagnostikk og behandling. Systemet er videreført med hensyn til dagens forskning og viten, og baseres seg blant annet på behandlingstilnærminger som manipulasjon, mobilisering og tverrfaglighet. Mer informasjon om KOM.


SåletilpasningVasyli logo - såletilpasning - fysioterapi oslo

Ustabilitet og feilstillinger i foten kan føre til problemer med holdning og gi feilbelastninger. Ved Birkebeinerklinikken kan du få spesialtilpassede såler til dine føtter, tilpasset din aktivitet og tilpasset dine sko. Sålene støtter og stabiliserer foten i skoen slik at belastningen på skjelett, sener og muskler optimaliseres. Mer informasjon.


Trykkbølgebehandling

trykkbølgebehandling oslo - fysioterapi - eswtRadial trykkbølgebehandling er en ny fysikalskmedisinsk behandlingsmetode. Trykkbølgebehandling er en serie av høyenergetiske trykkbølger som appliseres på området som skal behandles. Behandlingen fører til en betennelsesliknende reaksjon i vevet som behandles. Kroppen reagerer med å øke   blodsirkulasjon og stoffskifte i nedslagsfeltet, noe som stimulerer og akselererer kroppens egne reparasjonsprosesser. Trykkbølgene bryter ned skadet vev og kalkpåleiringer. Mer informasjon.

 

Dry needling (nålebehandling) 

dry needling oslo - fysioterapiEtter dagens vestlige vitenskaplige standarder og forklaringsmodeller har det oppstått en ny form for akupunktur, såkalt dry needling eller medisinsk akupunktur. Ved denne behandlingsformen utøves nålebehandlingen som en integrert del av medisinsk virksomhet hos offentlig godkjente faggrupper, for eksempel hos fysioterapeuter i det norske helsevesen. Hovedforskjellen fra klassisk akupunktur er at behandleren benytter seg av en vestlig evidensbasert kunnskap. Nålene settes gjerne i såkalte triggerpunkter (muskelknuter).

 

Idrettsmassasje

idrettsmassasje oslo - sykkel - fysioterapiHensikten med idrettsmassasje er å fremme pasientens prestasjon og motvirke overbelastning/skader. Teknikkene varierer ift. idrett som utøves og tar spesielt hensyn til de muskler og ledd som er involvert. Behandlingen formes av effekten som ønskes, eks. oppvarming før prestasjon, eller bearbeiding av ettervirkningene etter en prestasjon. Utøvere i idretter som stiller store krav til mye mengdetrening vil kunne ha spesielt nytte av idrettsmassasje, men behandlingen passer også til sår og øm muskulatur som har blitt ensformig belastet over tid.